Vítejte

Tento blog se zabývá vším co se týká bydlení atd. Nové trendy, nábytek z masivu, postele a další vybavení. Moderní techniky atd.

pátek 20. května 2011

Manželské postele - základ dobrých vztahů


Kupujete novou manželskou postel, nebo se pouze chcete inspirovat nejnovějšími trendy v oblasti nábytku? Manželské postele patří do všech ložnic. I přesto, že v současné době má mnoho párů oddělené postele či dokonce i pokoje, jsou manželské postele stále populární. Zajímá vás, proč tomu tak je a chcete znát jejich hlavní výhody?

Kvalitní manželské postele se vyrábějí nejčastěji z dřevěného masivu, jehož obliba výrazně vzrostla především během posledních několika let. V obchodech sice objevíte i manželské postele doplněné kovovými prvky nebo čalouněním, dřevo je ale oproti těmto materiálům přirozené, jednoduché a odolné. Hodí se do moderně zařízeného bytu, rodinného domku i na starou chalupu v lesích. Ze dřeva na vás dýchá energie a sálá pozitivní atmosféra. Kvalitní dřevo je bytelné a pevné. Dřevěné manželské postele vynikají svou stabilitou a precizním zpracováním.



K manželské posteli patří matrace, rošt a úložný prostor. Někteří partneři preferují manželské postele s jednou velkou matrací a peřinou, jiní dávají přednost dvěma odděleným matracím a dvěma peřinám. Přičemž jedna matrace a peřina je odborníky na zdravý spánek velmi často zatracovaná. Spánek pod jednou peřinou může být pro oba partnery nepohodlný, může vést k častému buzení během noci a následné podrážděnosti nebo dokonce hádkám. Spánkem přece jen strávíme skoro třetinu svého dne, proto bychom si manželskou postel měli umět správně vybrat.

Velmi oblíbené jsou manželské postele s čely. Čelo manželské postele může být jednoduché i zdobené, záleží jen na vašem výběru. Úložný prostor, kterým se manželské postele doplňují, je nejčastěji výsuvný nebo vyklápěcí. Tento úložný prostor dokonale poslouží k odložení nepotřebných věcí nebo uschování peřin a dek. Skvěle tak nahradí nepraktické boxy a krabice, které se ukládají pod postel. Na rozdíl od nich vypadá velmi elegantně. 

 

Každý z partnerů by měl mít u manželské postele svůj vlastní noční stolek doplněný lampičkou. Do ní ale nedávejte silnou žárovku, která by toho druhého rušila ze spánku. Čekáte miminko nebo máte už doma nějakou ratolest? I tu můžete "ubytovat" ve své ložnici. Manželské postele mají velmi univerzální design. Hodí se k nim prakticky kterákoli dětská postýlka i přistýlka. Manželské postele se vyrábějí ve světlejším i tmavším provedení, působí klidným dojmem a navozují atmosféru ideální ke spánků. Manželské postele by měly být využívány pouze k večernímu spánku, nikoli k odpočinku během odpoledne. Na ten můžete využít například gauč nebo pohovku v obývacím pokoji. I celá vaše ložnice by měla působit klidným dojmem. To znamená žluté nebo meruňkové zdi, jemné záclony či žaluzie, dřevěná podlaha nebo světlý koberec. U něj ale pozor na prach.

Manželské postele umí zaujmout nejen svými unikátními vlastnostmi, ale i bezkonkurenční cenou, za kterou jsou k dostání v kamenných obchodech i na internetu. Kvalitní manželské postele vydrží v prvotřídním stavu po mnoho let. Měly by je doplňovat rošty a matrace dle vlastního výběru. Důležitý je i výběr povlečení, které může být vyrobeno z bavlny, krepu, saténu nebo froté. Povlečení na manželskou postel vybírejte spolu s partnerem (partnerkou) tak, abyste se na výběru barvy a materiálu oba shodli a nemuseli přistupovat na kompromis. Jedině tak budete mít ze společného spánku radost a dobrý pocit.

Manželské postele z masivu najdete na www.extra-nabytek.cz.

2 komentáře:

  1. U nás doma vybírám povlečení na postel já :-D Manželovi to je úplně jedno. Nedávno jsem koupila nové modré jednobarevné povlečení a dokud jsem se ho nezeptala, jestli se mu líbí, tak si ani nevšiml, že máme nové povlečení :-D .

    OdpovědětVymazat
  2. S tím musím souhlasit, že manželská postel je základ. A rozhodně za mě musím říct, že už bych rozhodně nikdy nechtěla v manželské posteli 2 oddělené matrace. Už jsem to tak zažila a vůbec to nebylo ono. Ale zase na druhou stranu, někdy potřebuje každý z páru jinou tvrdost matrace. My jsme se naštěstí ale s partnerem v tomto shodli a máme taštičkovou matraci v tomto stylu. Musím říct, že spánek je velmi příjemný a rozměr máme ten největší.

    OdpovědětVymazat